Albumit | Pöydät ja kirjoituspöydät


Mahonkiootrattu klaffipöytä

Mahonkiootrattu klaffipöytä

Tämä mahonkiootrattu klaffipöytä oli ootrattu alkuperäisen ootrauksen päälle. Pöydän keskiosa oli huonossa kunnossa, mutta muuten pöydässä oli vain pieniä naarmuja. Asiakkaan kanssa päätettiin tehdä pöydälle vain paikkaootraus ja puhdistus. Keskiosa klaffipöydästä puhdistettiin ja siihen tehtiin uusi ootraus. Loppuun pöytään tehtiin paikkamaalauksia ja klaffien toiminnallisuutta parannettiin pienillä korjauksilla. 

1800 luvun pirttipöytä

1800 luvun pirttipöytä

Tämä iso pirttipöytä oli sipoolaisesta kodista ja unohtunut vuosien varrella ulkovarastoon ja toiminut jopa lampolassa lampaitten ruokakaukalona. Pöytä oli kärsinyt siis kosteudesta ja jalat olivat osin lahonneet. Pöydeän kannessa oli myös hieman lahovaurioita, jotka poistettiin. Pöytään tehtiin jalkoihin uudet ylä ja alaosat. Kansi puhdistettiin ja laho poistettiin. Kaunis krakeloitunut maali haluttiin säästää ja uudet osat käsiteltiin muihin osiin sopiviksi. Pöydän kansi  maalattiin myös muiden osien kanssa saman värisiksi. Vanhat maalit puhdistettiin ja kiinnitettiin sekä suojattiin.

Kustavilainen kääntöpöytä

Kustavilainen kääntöpöytä

Tämä kustavilainen kääntötpöytä oli 1700 luvun lopusta ja tekijän signeeraama. Kansi oli viilutettu lepänjuuriviilulla ja jalka oli lakattua koivua. Ajan saatossa pöydän kääntösarana oli kiilaantunut jumiin puun elämisen takia. Pöytä aukaistiin ja sarana sekä toinen tukipiennoista uusittiin. Pöydän reunasta puuttui viilusta osia jotka paikattiin ja käsiteltiin muuhun pöytään sopivaksi.

Art deco pöytä

Art deco pöytä

Tämä pöytä on 1900 luvun alusta ja siinä oli vanha krakeloitunut selluloosalakka. Pöydän entisöinti aloitettiin siklaamalla kaikkia vanha lakka pois ja jonka jälkeen se hiottiin erittäin hienoksi puleearausta varten. Art deco pöydässä oli kaunis juuriviilutettu kansi, johon tehtiin sellakalla ranskalainen puleeraus.(No description...)

Loimukoivuinen funkkiskirjoituspöytä

Loimukoivuinen funkkiskirjoituspöytä

Mon 23 May 2011 10:51:33 AM CEST